Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Allgro: Verser is moeilijk

Allgro: Verser is moeilijk

Er wordt wel eens beweerd dat gebruiksklare verse groenten  duur zijn. Maar stockeren, wassen, versnijden en afvalverwijdering brengen ook kosten mee.  Weinig bedrijven hebben daar een duidelijk zicht op. 

Allgro

Paul De Meyer en zijn echtgenote Marleen De Tant  leiden samen  Allgro, een van ’s lands grootste producenten van vers gewassen en voorgesneden groenten en fruit.  
 
De Meyer: “Als je alle nevenkosten goed bekijkt, zijn gesneden groenten en fruit niet te duur.
Na registratie en controle wordt hier, volgens het ‘pas voorwaarts principe’, alles gewassen en  versneden, salades worden samengesteld, en verpakt… We gebruiken geen toevoegmiddelen, alleen bij knolselder en witloof wordt vitamine C ingezet, als antioxidant. We kopen uitsluitend de beste Flandriakwaliteit op de veiling, ieder product is bijgevolg gecertificeerd inzake voedselveiligheid, residuen en dergelijke.  En als we toch noodgedwongen in het buitenland moeten kopen, zijn we even streng. Onze grootste zorg is de productkwaliteit en de hygiëne, de volledige productie is HACCP en IFS gecertificeerd. Een extern laboratorium neemt voortdurend stalen van de producten en van het water om de kwaliteit te verzekeren.”.

​Ecologisch

“Ecologische verpakkingsmaterialen, groenten van milieuvriendelijke teelt en bewust omgaan met water en energie zijn hier van cruciaal belang. De lozing van afvalwater is heel beperkt,  we investeerden veel in zonnepanelen, afval word verwerkt tot biogas.
Onze klanten zijn vooral foodservice bedrijven die op hun beurt de horeca bevoorraden. Grote klanten, zoals instellingskeukens, verwerkingsbedrijven, systeemgastronomie en grote cateraars, beleveren we rechtstreeks en just-in-time met eigen koeltransport onder permanente temperatuurregistratie”. 

Familiaal bedrijf

Allgro is een echt familiaal bedrijf. “26 jaar geleden startten wij op deze locatie in Sint-Lievens-Houtem, waar tot dan de ouders van Marleen een groot- en kleinhandel in groenten en fruit uitbaatten,” aldus Paul De Meyer. “Sedertdien is de zaak blijven groeien. We hebben nu 85 medewerkers in dienst die voortdurend bijgeschoold worden. Ook onze dochters en schoonzonen draaien mee in het bedrijf.  Alles gebeurt in eigen beheer, omdat we absoluut zeker willen zijn van de kwaliteit.  Het aanbod bestaat uit salades, al dan niet met dressing, allerlei rauwkostproducten, verse soepgroenten, fruitsalades en kwaliteitsvolle aardappelproducten. Daarnaast leveren wij ook verse, onversneden groenten en fruit. Alles uiteraard veldvers: diepvries behoort niet tot onze business”.
 
www.allgro.be

Related articles

Partners