AWARD 2020:
Innovatie & Originaliteit - Eigen Beheer

Oct 13, 2020

Door zijn opvallende verticale structuur lijkt het AZ Groeninge in Kortrijk aanzienlijk minder groot. het aanzienlijk minder groot. Met zijn 1100 bedden op één locatie is het één van de grootste van het land. Niet alleen architecten zijn erin geslaagd om de omvangrijke capaciteit van dit ziekenhuis op mensenmaat aan te bieden. Welkom in de Bistro.

Met de Bistro heeft AZ Groeninge een restaurant waar je de sfeer van ziekenzorg even helemaal achter je kan laten. Design, functionaliteit, sfeerschepping, beleving en productaanbod geven aan dit free-flow restaurant een sterke identiteit. Voor zowel bezoekers, patiënten, medewerkers en de talrijke vrijwilligers actief in AZ Groeninge is binnenwandelen in de Bistro even verpozen buiten de sfeer van het ziekenhuis. Nochtans sluit het restaurant naadloos aan op de typische faciliteiten die zo’n zorginstelling nu eenmaal biedt.

Fraai gepolierde vloeren, aangename grijze tinten, uitgekiende verlichting en een strak lijnenspel zorgen samen voor rust, voor een moment van vertraging en verstilling. Uiteraard is dit een paradox. Dit eigentijds free-flow restaurant met zijn diverse eilanden verleidt dagelijks meer dan duizend bezoekers. Grote digitale schermen informeren precies wat de chefs aan gevarieerd lekkers in petto hebben. “Via verschillende free-flow eilanden kunnen ze in een handomdraai een belegd broodje of panini kiezen of alle garnituren selecteren om zelf geheel naar eigen wens een broodje samen te stellen,” verduidelijkt Stefan Van Daele, verantwoordelijk voor de catering. Die tweede optie is een stuk goedkoper maar biedt vooral de keuzevrijheid om volgens eigen goesting een “smos” te stylen of een broodje kaas te pimpen. Dat op zo’n idee nog niemand eerder was gekomen. Of hoe men met eenvoudige ideeën vaak enorm het verschil kan maken.

Nog opvallend zijn diverse toestellen die ervoor zorgen dat het genre gerechten dat van een gemiddelde eetgelegenheid ruim overstijgt. Zo is er de teppanyaki plaat naast de pasta- en groentecounter waar dagelijks één vegetarisch schotel wordt aangeboden. En voor de zoetekauwen zijn er Bretoense bakplaten waarop in geen tijd verse pannenkoeken smeuïg en krokant vorm krijgen. Helemaal te gek is de ice roll stand waar live ijsrolletjes met diverse smaken gemaakt worden. Net zoals in de straten van Bangkok. Of hoe je met originele ideeën en apart interieur even voor een aparte vibe zorgt. En mensen in een positieve stemming brengt.

More News

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

Mar 4, 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Jan 7, 2024

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

Dec 7, 2023

Our partners