Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

AWARD 2020: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Uitbesteed

Hoe kort kan je de voedselketen maken? Door op de plaats van consumptie zelf te kweken en te oogsten, wordt de afstand naar de eindverbruiker wel bijzonder klein. Die gedachte stelde de chefs van Belgocatering aan het management van Bank Degroof Petercam voor. Met de realisatie van een project rond ‘incompany farming’ als tastbaar en smaakvol resultaat.

Op de hoofdzetel van de bank in Brussel werd vorig jaar een kruidentuin aangelegd. “Op die manier laten we er geen twijfel over bestaan over de herkomst van bepaalde ingrediënten die we in onze bereidingen verwerken,” vertelt Luc Van Sande, CEO van Belgocatering. Bovendien verhogen we de betrokkenheid van onze restaurantgasten bij de catering in hun bedrijf. We laten hen de duurzame oorsprong van onze cateringactiviteiten beleven, dat spoort hen aan om er gebruik van te maken.”

Bank Degroof Petercam vroeg daarna aan Belgocatering hoe deze verder kon bijdragen aan het MVO-traject dat de bank was opgestart om zijn medewerkers bij een aantal solidariteitsacties te betrekken. “In overleg met de bank hebben we een twintigtal van haar medewerkers uitgenodigd om ‘wild farmer’ Dries Delanote van de eigenzinnige boerderij Le Monde des Mille Couleurs te helpen bij de oogst van zogenaamde vergeten groenten en eetbare bloemen. Dries levert heel wat producten aan onze chefs omdat ze door hun duurzaam en bijzonder karakter enig in hun soort zijn.” Als beloning voor hun gewaardeerde inspanningen, kregen de medewerkers van de bank te midden van de velden een royale barbecue aangeboden. Tot slot mochten ze een rijk pakket van eigen geoogste groenten en bloemen mee naar huis nemen.

“Je kan over kleinschalig, duurzaam werkende boeren veel verhalen vertellen en uitleggen waarom we als cateraar daarmee bij voorkeur samenwerken,” benadrukt Luc Van Sande. “Je kan de klant daarbij op zo’n interactieve manier ook betrekken. Die beleving en ervaring zegt meer dan een professionele presentatie in een vergaderzaal. Ze zorgde voor een enorm positie gevoel, zal mogelijk mensen geïnspireerd hebben en voor zeker lang bijblijven.”

Related articles

Partners