Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Chariot by Duvel - Breng het bier naar de gast

Chariot by Duvel

In de evenementencatering is de service van het bier soms wat moeilijk. Indien de bediening het bier telkens aan de tap moet halen, komt het dikwijls niet optimaal bij de gast. Duvel Moortgat heeft daarop iets gevonden: met de Chariot by Duvel is een mooie schuimkraag gegarandeerd.

Dynamiek in het bier serveren

“Als Mozes niet naar de berg komt, moet de berg naar Mozes gaan”, zegt een gekende spreuk. Met de Chariot by Duvel hanteer je hetzelfde principe: het is een mobiel wagentje met een bierassortiment op fles waarmee je doorheen de zaal, nabij de gasten, beweegt. Je blijft enige tijd op dezelfde plaats en stelt je dan weer wat verder op. Op die manier bereik je ook die groepjes gasten die steevast op dezelfde plaats blijven staan, en breng je meer dynamiek in het publiek. 

Animatie creëren

Brecht Terryn is Specialty Beer Consultant bij Duvel Moortgat en verantwoordelijk voor de promotie in de gastronomie: “Vooral bij grote evenementen en staande recepties met veel aanwezigen is het niet evident om perfect ge-schonken bier aan te bieden. Met de Chariot by Duvel genereer je wisselende meeting points. En er is ook het showelement. Door de bieren vlakbij de gasten uit te serveren creëer je animatie. Op gelegenheden waar we de Chariot by Duvel inzetten, stellen we vast dat gasten vlot het gesprek aangaan met de persoon die uitserveert. Ze willen bijvoorbeeld weten waar-om een bepaald bier geserveerd wordt met een bepaalde kaas. Het basisidee ontstond vanuit de associatie bier en kaas. Al hoeft dat niet beperkt te worden tot deze combinatie: bier met charcuterie of chocolade kan ook, en andere mogelijkheden zijn legio”. 

Wordt u partner?

“We plaatsen voorlopig vier Chariots by Duvel bij geselecteerde cateraars, waarbij we opletten dat we een grote geografische spreiding hebben over het land. Andere zijn in de maak. De bedoeling is dat we die uitlenen aan dynamische traiteurs en evenementencateraars, voor een vooropgestelde duur. Uiteraard gaan we er wel van uit dat alleen bieren van Duvel-Moortgat geserveerd worden. Voor de ‘pairing’ met kaas of andere producten, is de cateraar vrij om te werken met zijn eigen leverancier, al hebben we geprefereerde partners die door hun vakmanschap binnen de muren van onze stadsbrouwerij De Koninck huizen: Kaasaffineurs Van Tricht, beenhouwerij De Laet & Van Haver en chocolatier Jitsk”.
Meer info: brecht.terryn@duvelmoortgat.be  

Related articles

Partners