Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Gourmet Invent wint BEA Golden Catering Award, verkozen door Gault&Millau!

Op het jaarlijkse BEA event, de hoogmis in ons land voor de evenementen sector, werd naar goede gewoonte vooraf ’s middags een professionele wedstrijd georganiseerd waarin event cateringbedrijf konden dingen naar de titel van beste bedrijf. Winnaar van de Gouden Award 2018 werd, net zoals vorig jaar, Gourmet Invent. De zilveren trofee ging naar Toecourt Catering en de Bronzen Award werd door Cardinal Catering in de wacht gesleept.

Wedstrijd powered by Gault&Millau

Negen event catering bedrijven namen deel aan de wedstrijd die door een tienkoppige jury van Gault&Millau beoordeeld werd. Alle deelnemers kregen dezelfde mystery box gevuld met producten van Davigel aangevuld met een aantal verse groene bladkruiden. Daarmee moest elk van hen binnen de tijdspanne van drie uur een driegangen menu maken telkens bestaande uit vier borden die door de jury blind beoordeeld werden. De wedstrijdprocedure werd gevolgd door een gerechtsdeurwaarder.  De juryleden wisten pas ’s avonds wie de uiteindelijke winnaars waren.

27 borden in 3 uur tijd

In de mysterybox vonden de chefs onder meer coquilles, ombervis, buikspek, morcilla, asperges, gekonfijte venkel, sojabonen, Brillat-Savarin kaas en mango. Binnen drie uur moesten ze daarmee een drie gangenmenu samenstellen waarbij ze niet verplicht werden om al deze ingrediënten te gebruiken. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden werden de catering chefs dus getest op hun spontane vindingrijkheid om met een beperkt aantal producten een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Productkennis, productbeheersing en creativiteit werden op die manier binnen een korte tijdspanne getest. Een opmerkelijk verschil met andere kookwedstrijden waar deelnemers vaak maanden vooraf hun opdracht kennen en zich door intensieve training uitermate goed kunnen voorbereiden. Ondanks het specifieke mysterieuze karakter van de opdracht slaagden alle deelnemers erin om steeds smakelijke tot delicieuze borden neer te zetten wat de jury voorgezeten door Marc Declerck, Managing Director bij Gault&Millau Benelux, uitermate kon waarderen. “Het was een zware opdracht om in zo’n korte tijdspanne 27 borden te proeven en te evalueren. Maar gelukkig zijn we op dat vlak uiteraard wel een en ander gewoon en was het zeker geen straf om van al dat lekkers te mogen proeven,” aldus een zichtbaar tevreden juryvoorzitter.

Publieksprijs

’s Avonds konden genodigden tijdens het diner aan tafel hun stem digitaal uitbrengen om de publieksprijs voor het beste hoofdgerecht en beste dessert toe te kennen. Opmerkelijk viel Cardinal Catering opnieuw in de prijzen omdat de aanwezigen aan hun hoofdgerecht het meeste stemmen gaf. Cateraar De feestarchitect ontving tot slot de publieksprijs voor het beste nagerecht.

Related articles

Partners