Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Het Gezondheidskoffertje

HET GEZONDHEIDSKOFFERTJE

Maak kennis met HET GEZONDHEIDSKOFFERTJE – de nieuwste vorm van maaltijden aan huis, een initiatief van het Centre Hospitalier du Bois de l’Abbaye et de Hesbaye in samenwerking met de stad Seraing en haar OCMW. Concreet zal dit initiatief patiënten bij thuiskomst helpen om weer plezier in eten te krijgen met een heilzaam dieet dat tot een betere gezondheid leidt en dat de gevolgen van hun ziekte helpt verzachten. Het ‘koffertje’ bevat drie evenwichtige maaltijden, inclusief soep en een dessert en/of eventuele tussendoortjes, aangepast aan de dieetbeperkingen die samenhangen met het ziektebeeld van de patiënt.

De maaltijden worden bereid met inachtneming van het gezondheidscharter dat het Centre Hospitalier du Bois de l’Abbaye et de Hesbaye met trots toepast voor al zijn patiënten.
Het keukenpersoneel staat samen met de ervaren diëtisten van het ziekenhuis in voor de bereiding. Sinds kort beschikken zij over een gloednieuwe infrastructuur, uitgerust met de nieuwste technieken om de veiligheid van de voedselketen te garanderen. Een duidelijke etikettering biedt voor elke maaltijd totale transparantie ten aanzien van de gebruikte producten: ingrediënten, energiewaarde en opdeling volgens de voornaamste dagelijkse behoeften.

Het koffertje bevat verder praktisch voedingsadvies, naast instructies voor het bewaren en opwarmen van de gerechten. Het is in eerste instantie bedoeld voor diabeteslijders, mensen met een glutenintolerantie en oncologische aandoeningen. Het koffertje wordt enkel voorgeschreven door huisartsen en specialisten in overleg met de patiënt. Het voorschrift dekt de voedingsbehoeften gedurende een of meerdere dagen of zelfs een hele week. De periode kan worden verlengd indien nodig. Binnenkort zullen er ook koffertjes aangepast aan andere aandoeningen verkrijgbaar zijn.

www.chbah.be

Related articles

Partners